Nüüd on käes just see aeg, kus suvikõrvitsaretsepte läheb hädasti vaja. Esmalt hooliks rohimine ja väetamine, vahepeal püüdlik kastmine ja siis hooandjana palju kuuma päikest – tulemuseks on suvikõrvitsapeenar, mis kipub andma pea kaks korda päeva saaki. Jõua ainult ära süüa ja laiali jagada. Suvikõrvits on ka üks neid vilju, kelle kasvamiskiirus on imetlemisväärne. Soodsate koosmõjude toel kasvavad viljad lausa tundidega ja minu unistus, et suudan kõik tillukesed isendid ilusti jooksvalt ära tarvitada enne, kui nad suureks sirguvad, on kohandunud reaalsusega. Seepärast on suvikõrvitsaroad praegu vägagi teema.

Suvikõrvitsa frittata on üks tänuväärne roog, milles saad ära kasutada ühe paraja suurusega suvikõrvitsa ning mida sobib pakkuda nii hommiku-, lõuna- või ka õhtusöögiks. Eriti maitsev muidugi siis kui sul on käepärast kuldkollase rebuga maamunad. Muna ja suvikõrvits kipub olema see kooslus, millega naljalt ei libastu. Lisaks veel ohtralt otse peenra pealt korjatud maitserohelist ning maitsev pannitäis ongi valmis. 
Suvikõrvitsa frittata
4-le
6 muna
1 dl 10%-list koort või piima
oliiviõli
1 sibul, hakituna
100 g peekonit, tükeldatuna
200-300 g suvikõrvitsat, viilutatuna
soola ja pipart
värskeid hakitud ürte – tilli, peterselli, murulauku jne
Klopi munad kergelt kausis lahti. Lisa koor või piim, maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ja tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibulat koos peekoniga mõned minutid, kuni sibul on klaasjas ja peekon parajalt läbi küpsenud. Kalla munasegu pannile peekoni ja sibula peale ning kata suvikõrvitsaviiludega. Vajuta suvikõrvits kergelt munasegu sisse. Maitsesta pannitäit veel veidikese soola, pipra ja hakitud ürtidega ning küpseta siis eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 15-20  minutit, kuni roog on kuldne ja hüübinud. Serveerides puista peale värskeid hakitud ürte.
Koos peekoni ja sibulaga sobib siia roa sisse sättida ka hakitud tomatit, mis annab frittatale veel täiendavalt mahlasust. 

See retsept on pärit minu äsjailmunud raamatust Suvikõrvitsaroad, kust leiad veel hulganiselt ideid, mida suvikõrvitsauputuse ajal teha. Vaata lähemalt SIIT. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.