See on maitsev ja tõhus hommikueine, aga miks mitte ka
õhtusöök või lõunane vahepala. Siia komplekti sobib taas hästi eelmisest
päevast järele jäänud ahjulõhe, millele saab uusi kaaslasi seltsiks sättides
täiesti uue elu anda. Kui aga käepärast värske lõhefilee, võib selle lihtsalt
kiirelt pannil läbi praadida. Vürtsikas küüslaugune kaste aitab lõhele
särtsakat iseloomu lisada. Vutimunade asemel võid kasutada ka kanamuna ja kui
ahjutomateid ei ole mahti valmistada, võib tomatid lihtsalt kiirelt pannilt
oliiviõlist läbi lasta. 
Külluslik hommikueine lõhefilee, vutimunade ja suvikõrvitsaga
Kogus: 1-le
1 väiksem suvikõrvits, õhukeste ribadena
150 g lõhefileed, kas toorena või küpsetatuna
1-2 sl tšillikastet
Veidi hakitud küüslauku
3 vutimuna
Paar peotäit ahjutomateid või päikesekuivatatud tomateid
Veidi parmesanilaaste
Oliiviõli
Soola ja pipart        
sidrunimahla
Värsket tilli, hakituna
Ahjutomatite valmistamiseks poolita kirsstomatid ja laota
ahjupannile. Piserda oliiviõliga, soola ja pipraga ning küpseta 150 kraadi
juures ca 30-40 minutit, kuni tomatid on pisut krimpsu tõmbunud.
Piserda suvikõrvitsaviile õliga ning prae suvikõrvitsat
(grill)pannil mõlemalt poolt umbes minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja
sidrunimahlaga.
Kui kasutad värsket lõhefileed, prae samas pannil ka
lõhefileed mõned minutid kuni see on küps. Maitsesta soola, pipra ja
sidrunimahlaga. Löö pannile ka vutimunad ja prae, kuni munakollane on paraja
küpsusastmega.
Säti taldrikule lõhe, suvikõrvits, ahjutomatid ja vutimunad.
Puista peale parmesanilaaste ja värsket tilli. Sega tšillikaste küüslauguga ja
nirista kaste lõhele ja suvikõrvitsale. Serveeri soojalt.

Postitus sündis koostöös Peetri Lõheäriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.