Gnocchid (hääldub nagu njoki) ei ole iseenesest midagi muud, kui maakeeli seletatuna kartulitainast või vahel ka jahust klimbid. Sinna sisse võib sättida ka näiteks ricottat või siis kartuli asemel muid köögivilju. Näiteks kõrvitsat nagu ma SIIN postituses tegin. Gnocchid on sellised pontšakad, maalähedased ja head pehmed peale seda, kui neid veidi soolvees keedetud. Lisa vaid kaste ja roog ongi valmis. Tavaliselt meeldivad väga hästi kõigile lastele. Tubli perenaine teeb loomulikult oma gnocchid ise valmis, aga tegelikult on võimalik neid ka poest leida. Müüakse samas letis, kus on ka värske pasta ja kiirel ajal ajavad need valmiskujul müüdavad gnocchid ka asja ilusti ära.

See mõnus vormiroog on iseenesest piinlikult lihtne ja samas võrratult maitsev. Mul lapsed käisid seda vormi isegi jahtununa nokkimas ja paari päeva pärast tegin uue vormitäie valmis. Vorm sobib hästi argiõhtuks, kui tahaks sooja äsja ahjust tulnud toitu, aga ei ole mahti mitu tundi nokitseda. Tomatikastmeks võib kasutada mõnd valmiskastet, mina olen proovinud FS Goodsi vodkakastmega ja kui aega rohkem, siis tomatikastmega, millele lihtsat veidi küüslauku sisse keedan ja siis maitsed veidi särtsakamaks häälestan. Sellest kirjutasin kunagi ammu-ammu SIIN postituses. Kui tomatikaste on olemas, on kõik muu juba lihtne nagu lapsemäng.

Juustukatte all küpsetatud gnocchid tomatikastmes

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 kg gnocchisid
  • 400 g tomatikastet kas valmis kastet või ise pisut maitsekamaks keedetud varianti
  • 200 g mozzarella juustu tükkideks rebituna
  • 100 g parmesani juustu riivituna
  • värsket basiilikut
  • soola ja pipart
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Aja suuremas potis soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda gnoccisid minut-paar. Kurna sõelal.
    Sega gnocchid tomatikastmega ja tõsta ahjuvormi. Nirista peale pisut oliiviõli, maitsesta soola ja pipra ning väiksemaks rebitud basiilikulehtedega. Säti sinna peale väiksemaks rebitud mozzarella ja riivitud parmesan.
    Tõsta 180-200 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks, kuni juust on sulanud ja hakkab kuldseks muutuma. Tõsta ahjust, serveerides rebi peale värsket basiilikut ja serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.