Paratamatult on taas käes aeg, kus temperatuurikõverikud on oma otsad allapoole suunanud ja niisked ning jahedad ilmad hakkavad jälle kiusama. Ei pidanudki pikalt ootama, kui esimesed viirusepuhangud ka taas kiusamas olid. Nii lapsel koolikaaslaste seas kui ka tuttavate hulgas oli mitmeid, kes juba septembris esimeste kiuslikute viirushaigustega pidid hakkama saama. Jube tüütu!

 

 

Värsked smuutid meie metsapärlitest pohladest ja jõhvikatest on praegusel hooajal parim, mida oma tervisele teha. Ka see võiks kuuluda haiguste ennetuse juurde

Ei oskagi öelda, kas on see olnud juhus või pigem meie peres viimase aastate jooksul lisandunud rutiinid, aga juba mitmendat hooaega, siinkohal muidugi ptüi-ptüi-ptüi, on meil õnnestunud kõik suuremad viirusepuhangud kõrvaltvaatajana läbida. Pere pesamuna suutis kaks esimest aastat koolis käia nii, et ta ei pidanud kordagi puuduma haiguse pärast. Kolmandal aastal paar päeva tuli siiski puududa, aga viirus sai hästi kiirelt seljatatud. Palavikku oli vaid ühel päeval. Natuke pean lisaks juhusele siiski “süüdlaseks” ka erinevaid tervist ja immuunsüsteemi toetavaid preparaate, mida minu köögikapiriiulitele on juba päris korralik rida tekkinud. Natuke lähemalt siis sellest.

Ma olen järjest rohkem seda usku, et oma tervise eest hoolitsemisel on väga-väga suur roll meil endil. See, mida me endale suust sisse pistame, kui aktiivne näeb meie päev välja füüsilist aktiivsust silmas pidades, kuidas ja kui palju me magame, kuidas me mõtleme, millised on meie suhted teiste inimestega ja veel mitmed-mitmed meie elu igapäevaselt mõjutavad tegurid määravad ära muuhulgas ka selle, milline on meie vastupanuvõime haigustele.

 

 

See on vaid osa meie pere tervisekomplektist. Pildil olevast suurest purgist Havitallist räägin juba järgmises postituses.

Meie pere igapäevaseks rutiiniks on väikesed pärlikesed ja lusikatäis kalaõli. Alates septembrist kuni aprillini D-vitamiin ja lisaks ka oomega-3 kalaõli (NB! siin tuleb kindlasti vaadata pakutavate preparaatide EPA ja DHA ehk rasvhapete väärtust). Lapsed nimelt ei ole mul kõige suuremad kalasööjad ja nii proovin hoida nende kehas rasvhapete väärtust heas tasakaalus. Nagu teada, on tänapäevane söögilaud tugevalt kaldu oomega-6 rasvhappe poole ja kui see pääseb liialt domineerima, kipuvad sellega kaasnema ka põletikulised protsessid meie organismis. Juba mitmendat aasta on meil alati olemas ka kombucha ehk teeseenejook, mida kõik pereliikmed on harjunud jooma. Miks ja kuidas see kihisev teeseenejook meid aitab, sellest võid lugeda SIIT. Ja no loomulikult püüan jälgida, mida me sööme, et toidus oleks piisavalt värskeid puu- ja köögivilju, pähkleid-seemneid ja kõike muud, mis tasakaalus ja täisväärtusliku toitumise juurde kuulub.

Meie pere ühel liikmel esineb tundlikkus nii piimatoodete kui ka gluteeni osas. Tänu sellele püüan igapäevases menüüs sellega arvestada, aga kui on vahel vaja väljas süüa, külas käia või ka kodus tekib tahtmine patustada, siis aitavad hästi Biolatte Superzym kapslid, mis aitavad siis puuduvate ensüümide tõttu korralikult seedimata jäävat toitu edukalt meie seedetraktis lõhustada. Muide, kuulsin just hiljuti üht soovitust, et selline purgike võiks ka siis käepärast olla, kui ees on ootamas selline vanakooli pikalaua söömaaeg, kus pahatihti süüakse segamini raskelt seeditavaid, rasvaseid ja magusaid toite. Ehk siis kui kusagile juubeli- või jõuluõhtusöögile end minema sätid, pista see seedeensüümide purgike endale kotti. Pärast on ööuni rahulikum ja puhitused jäävad olemata.

Nende väikeste nippidega õnnestub üsna hästi viiruste hooajast läbi purjetada. Loomulikult on eelduseks ka igapäevane normaalne ja tasakaalus toitumine ja piisav liikumine, aga vähemalt meie pere näitel saab nende abivahendite abil üsna tõhusalt ja haigustevabalt hooaja üle elada. Ajaloolise tõe huvides olgu ka mainitud, et Biolatte tooteid olen ise ostnud ja tarvitanud juba aastaid, seega ei pidanud pikalt mõtlema ka nende koostöösoovi üle. Tooted olid tuttavad ja usun igati sellesse loogikasse, kus haiguste ennetus ja ravi algab esmalt enda organismi turgutamisest ja vajadusel toetamisest. Meie traditsiooniline arstirohtude kapp on seetõttu üsna nurkalt tühjaks jäänud. Vahel viskan taas mõne tähtaja ületanud ravimi välja, aga harva, kui peame sealt abi otsima.

Kui sul tekkis huvi neidsamu Biolatte tooteid ka endale viiruste peletamiseks või tervise turgutamiseks kappidesse valmis varuda, siis hetkel on kõikidele nendele toodetele kehtiv ka soodushind. Tellides SIIT sisesta lihtsalt sooduskoodiks TUULI15 ja kogu kaup on sulle 15% soodsama hinnaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.