Emadepäev on kohe ukse ees ja milline ema ei armastaks kooki. Eriti kui selleks koogiks on koorekohvi-maitseline meega magustatud tarretatud jogurtivahune tort, millel koogipõhjaks toortatrajahust kakaoküpsised. Seega on tegemist oluliselt tervislikuma valikuga kui tavapärane tort, kuid kohe kindlasti ei tule järeleandmisi koogi maitses teha. Tegemist on väga maitsva, mõnusalt mesise kohvimaitselise koogiga, mille valmistamine on jõukohane ka lastele. Eriti kui kasutada tarretamiseks želatiinilehti, mida on lihtsam kasutada kui pulbrilist želatiini.

Bambu viljakohv annab koogile mõnusa kergelt mõrkja kohvi nüansi, kuid samas võib seda kooki rahulikult ka pere kõige pisematele pakkuda, sest Bambu kohvi on kofeiinivaba, sisaldades kohviubade asemel hoopis ökoloogiliselt kasvatatud sigurit, nisu, odralinnaseid, viigimarju ja tammetõrusid. Bambu viljakohvi maitsetasakaalu väljatöötamisel ongi silmas peetud seda, et maitse oleks võimalikult lähedane päris kohvile ehk siis see oleks heaks alternatiiviks neile, kes kohvi just selle maitse pärast joovad.

Mesine küpsetamata koorekohvi tort

Valmistusaeg 20 minutes
Tarretumine 5 hours
Aeg kokku 5 hours 20 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 200 g Täkumetsa tatrajahust kakaoküpsiseid
  • 50 g võid
  • 2 dl 35%-list koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 g paksemat Kreeka jogurtit
  • 3 sl mett väga mõnusa karamellise maitsega on Remedyway tatraõiemesi
  • 5 lehte želatiini + 1 dl koort või piima kui soovid tugevamalt tarretunud täidist, võid ka 6-7 lehte lisada
  • 2-3 sl Bambu viljakohvi
  • Kaunistamiseks mustikaid vm meelepäraseid marju

Valmistamine

  • Valmista esmalt koogipõhi. Selleks purusta kakaoküpsised köögikombainis või blenderis ühtlaseks puruks. Sega sulatatud võiga ja suru siis 22-cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
  • Vahusta koor koos vanillisuhkruga. Sega jogurt meega ühtlaseks. Lisa siis vahustatud koor.
  • Paisuta želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis kastrulis koor või piim koos Bambu kohviga, pigista želatiinilehed kuivemaks ja tõsta siis kuumutatud Bambu kohvi sisse. Sega, kuni želatiinilehed on täielikult sulanud. Tõsta siis Bambu-želatiinisegu sisse veidi jogurtikreemi ja sega ühtlaseks. Kuuma želatiinisegu otse külma täidise sisse kallates on oht, et see hakkab enne segamist tarretuma ja nii aitad želatiinisegul ühtlasemalt jahtuda. Kalla siis želatiinisegu täidise sisse ja sega hoolikalt läbi. Kalla täidis koogipõhjale ja tõsta siis kook jahedasse tarretuma. Soovitavalt üle öö, aga häda korral piisab ka 5-6 tunnist.

Postitus sündis koostöös A. Vogeliga. Bambu viljakohvi saad soovi korral osta SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.