Vaatamata sellele, et arktiline maikuu soojaga meid just hellitanud ei ole, olen üsna kindel, et esimesed grillimised on kõigil soovijatel juba ette võetud. Seda enam, et seda annab edukalt teha ka sotsiaalse isolatsiooni reegleid jälgides ja kõrvalaias grillivatele naabritele turvaliselt üle aia lehvitades. Nii ka meil. Grillida on saanud nii maal kui linnas ja mitte vähe.

Grillitud Texase BBQ steikide juurde sai serveeritud ameerikapärast kartulisalatit ja tomati-sibula salatit

Grillihooaja lemmikud retseptid on nüüdseks talvetolmust hoolikalt puhtaks pühitud ning jälle ringluses. Üheks selliseks ajatuks klassikuks on tomati-sibula salat, mis sobib suurepäraselt grillitud kraamiga sobitamiseks.

Eriti maitsev jääb see salat suvemagusate tomatitega valmistades, hetkel aga ajavad asja ära kas turult toodud vaarikatomatid, ploomtomatid või ka viimastel nädalatel poodi ilmunud kodumaised lihased tomatid. Natuke annab juba suvise tomati maitset küll. Sibulat võid eelnevalt palsamiveiniäädikas marineerida. Sel moel muutub sibula maitse mahedamaks ja magusamaks. Suviste magusate tomatite hooajal ei ole vaja vajagi kastmele mett lisada, muul ajal aitab see aga maitsetasakaalul õigeid nüansse välja tuua.

Tomati-sibula salat grillitud liha juurde

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 600 g tomateid võimalusel erivärvilisi
  • 3 punast sibulat poolratastena
  • 3 sl oliiviõli
  • 2 sl palsamiveiniäädikat
  • Sooja ja värskelt jahvatatud musta pipart
  • ½ – 1 tl mett
  • Hakitud värsket koriandrit peterselli vm ürte

Valmistamine

  • Lõika tomatid sektoriteks. Sega kokku oliiviõli, palsamiveiniäädikas, sool, pipar ja mesi. Sega tomatid ja sibul kastmega. Tõsta kaussi ning puista peale värsket hakitud koriandrit või peterselli.

Tummisemaks lisandiks grillitud liha juurde sai tehtud ameerikapärast kartulisalatit. See sobib suitsuse maitestusega SELLE Oskar Lihatööstuse Texase BBQ lihaga suurepäraselt, olles toitvaks mahedamaitseliseks lisandiks. Meilegi hästi tuttav koorene kartulisalat on siin saanud pisut teismoodi viimistluse ning krõmpsuvat tekstuuri lisavad siin paprika, seller ja sibul. Maitsekooslus jääb sellisel moel väga mõnus ja igati avastamist väärt. Kui sul on käepärast sinepiga grillsalatit, võid mõne lusikatäie ka seda salati sisse segada.

Ameerikapärane koorene kartulisalat

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 800 g noori keedetud kartuleid tükeldatuna
  • 2-3 vart sellerit tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 2 punast sibulat hakituna
  • 2 keedetud muna tükeldatuna
  • Hakitud värsket murulauku või peterselli
  • Salatikaste:
  • 100 g majoneesi
  • 100 g hapukoort
  • 2 tl mahedamat sinepit
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Tõsta kaussi tükeldatud kartul, seller, paprika, sibul ja muna. Sega kokku salatikastme ained ja kalla kaste siis salatikomponentidele. Lisa ka hakitud värsket peterselli või murulauku. Sega kõik läbi ja maitsesta lõplikult. Jäta paariks tunniks jahedasse seisma, et maitsed ühtlustuksid.

Loodetavasti muutub ilm ka lähiajal grillimist rohkem soosivaks. Vaim on ammu valmis ja erinevad põnevad grilltooted ja lisandid nende juurde ootavad läbiproovimist.

Seega, grillid huugama ja pöidlad pihku, et maikuu lõpp pisut soojema ilmaga meid hellitaks.

Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.