Keskturg on tore paik. Eriti just siis, kui turule hakkab lisanduma hooajalist kaupa. Praegu on just see aeg, kus tasub ikka aeg-ajalt turult läbi lipata, sest karulauk ja rabarber on kohalik ja kodumaine. Turul väga demokraatliku hinnaga. Muud värsket kraami loomulikult ka. Ja kui muidu oli kevadel kohustuslikuks toiduka karulaugupesto (mida ma igal kevadel suudan ikka päris suurtes kogustes ära süüa), siis selleaastaseks hitiks on saanud karulauguvõie salo ehk Ukraina soolapekiga. See on nii maitsev ja samas nii lihtne. Parim koduse leivaga. Hammustad ja muud juurde ega peale enam ei tahagi.

Salot tasub kindlasti otsima minna Keskturule. Turuhoones on paar letti, kus on päris hea valik erinevaid soolapeki variante. Tasub küsida ja ka maitsta. Müüjad oskavad kõik hästi soovitada. Osad on vürtsikamad, osad piprasemad, mõnel on maitsestamiseks erinevaid vürtse kasutatud ja mõni on ka peekonina läbikasvanud lihast. Igal juhul tasub välja valida üks paras tükk salot ja haarata kaasa veel punt karulauku. Põhikoostisained ongi sellega olemas.

Mulle meeldib soolakuse lisamiseks kasutada siin võides soolahelbeid. Need tuleks siis lõpus lisada, kui määre juba valmis, muidu töötleb purustaja helbed lõpuks ikka peeneks.

Määre Ukraina soolapeki salo ja karulauguga

Portsjonit 4

Koostisosad

  • 200 g salot ehk Ukraina soolapekki
  • 1 punt karulauku
  • Soola või soolahelbeid
  • Värskelt jahvatatud musta pipart.

Valmistamine

  • Tükelda salo väiksemaks ja tõsta purustajasse. Toimi karulauguga samamoodi. Lisa purustajasse ka soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Kui kasutad soolahelbeid, lisa need hiljem, et neid purustajas mitte peeneks töödelda. Töötle mass ühtlaseks määrdeks. Serveeri koos musta leivaga.
Selline on Keskturu valik. Leiab erinevat salot igale maitsele.

Postitus sündis koostöös Keskturuga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.