Täistaimsed burksid, kus Fazeri Street Food Lapi leiva kuklite vahele on sätitud bataadi-kikerherne pihvid. Maitsev ja mahlane pihv jääb igati mõnus ja maitsev ning seda naudivad nii täistaimse toitumise pooldajad kui ka kõigesööjad.

Lisandeid, mida Lapi leiva vahele burksidele juurde võid sättida, saad ise kohendada. Juust ei tee kunagi liiga ja siia sobivad nii klassikalised juustud kui ka juustude taimsed asendused. Juustu võib eelnevalt pihvi peal kergelt ära sulatada. Erinevaid kastmeid, salateid või köögiviljalisandeid võid julgelt ise komponeerida vastavalt oma maitsele või külmkapi sisule.

Bataadi-kikerherne pihvidega burksid

Aeg kokku 24 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 Fazer Street Food Lapi leiva kuklit
  • 100 g majoneesi või majoneesikastet väga maitsev jääb ka tšillimajonees1
  • Salatilehti
  • 4 viilu taimset või tavalist juustu
  • 1 punane sibul viilutatuna
  • 1 suurem tomat viilutatuna

Bataadi-kikerhernepihvid:

  • 1 sibul hakituna
  • 1 keskmise suurusega bataat peenelt riivituna
  • 400 g purk konservitud kikerherneid
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl paprikapulbrit võid kasutada ka suitsutatud paprika pulbrit
  • Õli praadimiseks
  • 1 sl spelta- või nisujahu
  • Hakitud värsket peterselli ja tilli

Valmistamine

  • Koori sibul, haki peeneks. Pese bataat ja riivi peene riiviga.
  • Kuumuta praepannil 1 sl õli, lisa riivitud bataat, hakitud sibul ja maitse järgi vürtsköömneid. Kuumuta paar minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  • Pane segu suurde kaussi, lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, peenelt hakitud petersell ja koriander ning lusikatäis jahu. Tambi pudrunuiaga või kahvliga katki. (Kui segu kokku ei hakka, siis lisa 1-2 sl vett).
  • Tee käed jahuseks ja vormi segust u 12 golfipallikest, siis suru need lapikuks.
  • Kuumuta keskmisel kuumusel praepannil 2 sl õli, siis prae kotletikesed mõlemalt poolt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks. Selleks kulub kokku umbes 10 minutit.

Postitus sündis koostöös Fazeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.