Krõbedad ahjus röstitud ja kreemise Turek camembert juustuga leivad on maitsvad juba niisamagi, aga eriti mõnusad on nad siis, kui sinna erinevaid maitselisa andvaid lisandeid juurde sättida. Põhjaks on siis ahjus krõbedaks röstitud sai, mille korraks ka peale on sätitud camembert juustuga ahjust läbi käib. Juurde sobib sättida nii soolaseid kui ka magusaid lisandeid, sest kreemine camembert juust sobib hästi erinevate maitseskaaladega.

Mina lisasin saiadele prosciuttot ja magusale variandile praegusel õunahooajal õuna ning hapukat pohlamoosi, aga variante ja võimalusi on veel palju. Erinevad puuviljad, pähklid, salaami, röstitud köögiviljad, päikesekuivatatud tomat ja veel palju-palju erinevaid lisandid, mis küpsetatud camembert juustu kattega krõbedale saiale veel lisandiks sättida. Camembert juust annab hea võimaluse magusa ja soolase skaalal mängida, seega võib julgelt kokku kombineerida nii soolast kui magusat maitset. Võid leida väga mõnusaid ja ootamatuid kooslusi. Mina näiteks niristasin prosciutto single veel veidi mett peale.

Turek camembert juustu on saadaval naturaalsena ja ka laktoosivabana, seega saavad selliseid suupisteid nautida ka need, kes laktoosiga sina peal ei ole.

Sellised saiad sobivad nii mõnusaks suupisteks, kergemaks eineks või ka pidulauale suupisteteks sättida.

Krõbedad camembert juustuga ahjusaiad

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 viilu hapusaia
  • 120 g Turek camembert juustu
  • Oliiviõli
  • Õuna viilutatuna
  • Prosciutto sinki
  • Hapukat pohlamoosi
  • Tüümiani
  • Mett
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket või kuivatatud viigimarja

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 200 kraadini. Piserda saiaviile veidi oliiviõliga ning rösti ahjus mõned minutid, kuni sai hakkab kergelt krõbedaks ja kuldseks muutuma. Tõsta siis saiad ahjust, aseta saiadele camembert juustu viilud ja pooltele saiadele veel õunaviilud ning tõsta veel ahju paariks minutiks, kuni juust on sulanud ja õun kergelt läbi küpsenud.
  • Tõsta siis ahjust välja. Õuntega saiadele lisa hapukat moosi ja soovi korral veel värskeid marju. Teistele saiadele lisa prosciuttot, värsket või kuivatatud viigimarja, värsket tüümiani ning soovi korral nirista ka veidi mett. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ning serveeri kohe.

Postitus sündi koostöös Turek juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.