Advendiaeg on käes ja mõtted hakkavad järjest rohkem eesootavatele pühadele lipsama. Loomulikult ka sellele, mida pidulikel hetkedel kas siis sõprade või pere ringis lauale panna.
Värvilised ja maitseküllased heeringasuupisted, kus heeringale sätib seltsi end peedi-oa pihv ja hapukoorekreem kaunistavad iga pidulauda. Krooniks veel keedetud vutimuna ja mõnus ning silmailu pakkuv suupiste ongi valmis.
Hapukoorekreemi maitsesta mädarõika ja sinepiga, see annab kogu kooslusele mõnusalt särtsakat maitset. Kui ei ole mahti peedipihvi valmistada, võid alusena kasutada ka keedetud peedi viilu või hoopis röstitud musta leiba. Peedipihvid võid ka varem valmis teha. Siis piisab enne serveerimist vaid hapukoorekreemi kokku segamisest ning suupistete kokku sättimisest.
Heeringasuupisted peedipihvi ja hapukoorekreemiga
Koostisosad
- 200 g Viči heeringafileed
- Värsket kurki viilutatuna
- Keedetud vutimune
- Värskelt jahvatatud musta pipart
Peedi-oa pihvid:
- 1 väike punane sibul hakituna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
- 2 keedetud peeti
- 200 g punaseid konservube kurnatuna
- 40 g kiirkaerahelbeid
- Soola ja pipart
- Õli praadimiseks
Hapukoorekreem:
- 100 g paksemat hapukoort
- 100 g toasooja toorjuustu
- 1-2 tl mädarõigast
- 1 tl sinepit
- Soola pipart, suhkrut
Valmistamine
- Peedi-oa pihvide valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat õli sees mõned minutid. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel mõned minutid. Tõsta sibul ja küüslauk koos peedi ja kurnatud ubade ja kaerahelvestega köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maistesta soola ja pipraga. Vormi pihvid ja tõsta jahedasse umbes pooleks tunniks. Tõsta siis peedi-oa pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umber 20-25 minutit, kuni pihvid on läbi küpsenud. Jahuta.
- Hapukoorekreemi jaoks sega toasoe toorjuust hapukoorega ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
- Tõsta hapukoorekreem peedipihvile. Torka suupistetiku otsa poolitatud vutimuna, heeringaviil ja kurgiviil ning torka siis tikk hapukoorekreemiga kaetud peedipihvi sisse. Viimistle suupiste värskelt jahvatatud musta pipraga ning ürtide või võrsetega.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta