Jõulud on kohe-kohe käes ja kui põhiroad ehk seapraad või part, verivorstid, hapukapsas ja ahjukartulid kuuluvad iga-aastasel klassika hulka, siis sageli on parajaks peavaluks see, mida pearoogade kõrvale pakkuda.

Üheks võimaluseks on valmistada küüslaugu ja rosmariiniga maitsestatu ning juustukatte all üleküpsetatud bataati. Väga mõnus maitsekooslus ja tegelikult võiks see täitsa vabalt olla ka eraldi käiguks või soojaks suupisteks. Meie jõululaual on see mõnus kombo igal juhul kindlal kohal ja ka muul ajal saab seda vahel valmistatud. Samal moel võid ka erinevaid köögivilju alates kartulist kuni baklažaanini välja valmistada.

Juustukatte all üleküpsetatud küüslaugused bataadid

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 keskmise suurusega bataati
  • 2 sl oliiviõli
  • 80 g võid
  • 2 küüslauguküünt
  • Paar rosmariinioksa
  • 70 g Džiugase juustu riivituna
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Pese bataat harjaga nühkides hästi puhtaks. Lõika bataadist ca 2 cm paksusega seibid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju ja küpseta 20 minutit kuni bataat on pehme. Vajuta bataat klaasiga või kruusiga lamedamaks.
  • Sulata või väiksel pannil või kastrulis. Lisa või sisse purustatud küüslauk ja rosmariinioksad. Pintselda või määri bataate või-küüslauguseguga. Puista peale riivitud juust ning tõsta bataat ahju tagasi ca 15 minutiks, kuni juust on sulanud ja bataadid hakkavad pruunistuma. Serveeri soojalt kas kõrvalroana või iseseisva eelroana.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.