Heeringas ja hapukoor, hapukoor ja heeringas. See on kooslus, milles ei pea pettuma ja mis maitseb võrratult aastanumbrist, meeleolust, põhjusest või kellaajast sõltumata. Midagi igitoimivat on soolaka rammusa heeringa ning kreemise kergelt hapuka hapukoore koosluses.

Nii lihtsalt on, et kui muud mõtted otsa saavad, siis sobib suurepäraselt pidulauale lihtsalt heeringat hapukoorekatte all sättida. Mäletan, et lapsena oli meil sageli laual heeringas hapukooreteki all ja sinna sätiti veel lisaks tomateid. Mingi ajani arvasin, et see ongi standard ja alles hiljem avastasin, et heeringas, tomat ja hapukoor ei ole üldse liiga levinud kooslus. Küll aga tasub seda kindlasti proovida, sest see toimib suurepäraselt. Eriti suvisel ajal, kui kasvuhoonest saab suvemagusaid ja küpseid tomateid. Kindlasti tuleb sinna kooslusesse veel sibulat sättida, aga koos keedetud kartuliga on selline toit väga-väga mõnus.
Tegelikult annab kooslus heeringas + hapukoor üsna piiramatult võimalusi. Saputa hapukoorele hakitud keedumuna, tilli, sibulat, kirsstomateid, hapukurki, murulauku, röstitud leiba, marineeritud seeni jne ehk siis kooslusi, mis heeringa ja hapukoorega sobivad, on lõputult. Maitsenauding on igal juhul garanteeritud.
Heeringas hapukoorekatte all kolme sibula, kalamarja ja kapparitega
Koostisosad
- 200 g Viči õlita heeringat
- 100 g hapukoort
- 50 g kalamarja
- 2 sl kappareid
- 50 g pärlsibulaid
- Pool punast sibulat poolratastena
- Hakitud rohelist sibulat
Valmistamine
- Laota tükeldatud heeringas vaagnale. Sega hapukoor läbi ja laota heeringale. Säti hapukoore peale kalamarja, kappareid, pärlsibulaid, punase sibula poolrattad ja roheline sibul.
- Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta