Go Back

Speltajahust põhjal brokoli-fetajuustupirukas

Ingredients

Speltajahust pirukapõhi:

  • 3 dl täistera speltajahu
  • 100 g võid
  • ½ tl soola

Täidis:

  • 400-450 g brokolit
    õisikutena
  • 200 g fetajuustu
    (võid kasutada ka pehmet kitsejuustu)
  • 2 dl 10%-list koort
  • 0,5-1 tl küüslaugupulbrit (nt Maggi küüslaugugraanuleid)
  • 1 tl persillade maitsesegu
    (nt Maggi persillade)
  • 2 muna
  • ½
    tl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Instructions

  • Põhja jaoks töötle külm või koos soola ja speltajahugaühtlaseks puruks. Lisa muna ja töötle massi, kuni moodustub ühtlane tainapall.Vajadusel lisa veidi külma vett. Laota küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivavormi põhjale ja külgedele ja küpseta siis eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadijuures umbes 7-10 minutit.Täidise jaoks keeda õisikuteks eraldatud brokolit soolagamaitsestatud vees 3-4 minutit. Kurna sõelal ja jahuta jääkülma vee all. Jaota õisikudeelküpsetatud põhjale. Lisa sinna ka väiksemaks murendatud fetajuust. Segaomavahel koor, hakitud küüslauk ja munad, maitsesta värskelt jahvatatud mustapipraga ja vajadusel ka soolaga, kuid arvesta, et fetajuust võib üsna soolaneolla.
    Kalla muna-kooresegu vormile brokolile ja fetajuustulepeale. Tõsta 200 kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit, kuni täidis on tarretunudja hakkab kergelt pruunistama. Lase veidi jahtuda enne, kui lahti lõikad.Serveeri soojalt või külmalt koos värske salatiga.