Go Back

Peperonata ehk tomatine paprikahautis

Servings: 4 inimest

Ingredients

  • 4-5 erivärvilist paprikat ribadeks lõigatuna ja seemned eemaldatud
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • 1 1 sibu hakituna
  • mõned basiilikulehed väiksemaks rebituna
  • 400 g küpseid tükeldatud tomateid või konserveeritud tükeldatud tomateid (kasutasin Loodusvägi mahedaid tükeldatud tomateid)
  • 50 ml oliiviõli (väga hea kvaliteediga on Casa Fontestate oliiviõli)
  • soola ja pipart
  • palsamiveiniäädikat
  • veidi suhkrut

Instructions

  • Kalla pannile oliiviõli. Kuumuta keskmise kuumuseni ja lisa siis pannile küüslauk, sibul ja basiilik ning hauta mõned minutid. Lisa siis tükeldatud paprika, sega läbi, kata pann kaanega ja hauta vaiksel kuumusel umbes pool tundi pannitäit aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud tomatid või tomatikonserv ja hauta veel, kuni paprikat on täiesti pehmed, kuid ei hakka veel lagunema. Maitsesta pannitäis soola, pipra, tibakese suhkru ja palsamiveiniäädikaga. Serveeri kas soojalt või jahtunult.