Go Back
+ servings

Šokolaadikattega cappuccino-toorjuustukook

Servings: 12 inimest

Ingredients

Koogipõhi:

Kohvi-toorjuustutäidis:

  • 800 g toorjuustu toasoojana
  • 4 muna
  • 1-1,5 dl rafineerimata suhkrut
  • 45 ml hästi kanget espressokohvi (mina kasutan Molinari väga hea kvaliteediga kohviuba)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 2-3 sl Vana Tallinna kohvilikööri soovi korral

Šokolaadikate:

  • 200 g tumedat šokolaadi tükeldatuna
  • 50 ml 35%-list koort
  • 45 ml hästi kanget espressokohvi
  • soovi korral 2-3 sl suhkrut või kohvilikööri
  • pealepuistamiseks hakitud pähkleid

Instructions

  • Koogipõhja jaoks purusta blenderis või köögikombainis müsli peeneks. Sega sulatatud võiga ja suru siis küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Täidise jaoks mikserda esmalt toasoe toorjuust ühtlaseks ja lisa siis ükshaaval munad koos suhkruga. Sega läbi kuni saad ühtlase massi ning lisa veel kohv, vanillisuhkur, tärklis ja liköör. Sega läbi ja kalla koogipõhjale. Tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde ca 50-60 minutiks. Keera ahju kuumus maha ja jäta kook koos ahjuga ja lahtise ahjuuksega jahtuma.
  • Tõsta kook ahjus ja jahuta täielikult.
  • Katte jaoks tõsta kastrulisse koor, kohv, liköör ja hakitud šokolaad. Sulata kas vesivannil või hästi vaiksel kuumusel kuni saad ühtlase šokolaadiglasuuri. Kalla see jahtunud toorjuustukihile ja puista peale hakitud pähkleid. Aseta jahedasse, et pealispind taheneks.
  • Naudi koos hea kohviga!