Go Back

Krõbedal speltajahust põhjal mustikapirukad kohupiimaga

Servings: 6 väikest (ca 10 cm läbimõõduga) pirukat

Ingredients

Tainas:

  • 200 g speltajahu (ca 3-3,5 dl)
  • 2 sl suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • veidi külma vett (vajadusel)
  • näpuotsaga soola

Kohupiimatäidis:

  • 250 g teralist vanakooli kohupiima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 kuhjaga sl kaeramannat
  • 1 muna

Mustikatäidis:

  • 200 g mustikaid
  • 2 tl tärklist
  • 3 sl srafineerimata pruuni suhkrut
  • kaunistamiseks tuhksuhkrut ja mündilehti

Instructions

  • Valmista esmalt koogipõhja tainas. Selleks sega kuivained tükeldatud külma võiga ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda teha ka köögikombaini abil. Lisa muna ja töötle ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett, et moodustuks ühtlane tainas. Keera toidukile sisse ja tõsta jahedasse umbes pooleks tunniks.
  • Kohupiimatäidise jaoks sega kohupiim suhkru, vanillisuhkru ja kaeramannaga. Sega juurde lahtiklopitud muna. Tõsta kõrvale.
  • Mustikatäidise jaoks sega mustikad tärklise ja suhkruga.
  • Tõsta tainas külmast, lõika kuueks võrdseks tükiks. Vormi igast tainatükist pallike ja rulli see jahusel pinnal lapikuks ca 15 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta keskele ca 2 sl kohupiimatäidist ja puista sinna peale mustikaid. Näpi ääred keskele kokku nii, et täidis jääks ilusti koogi keskele püsima. Küpseta 200 kraadini kuumutatud ahjus ca 20-25 minutit, kuni tainaservad on kuldpruunid. Jahuta veidi ja viimistle siis tuhksuhkru ja mündilehtedega.

Notes

Parim soojalt ja samal päeval, kui kook on eriti mahlane.