Krõbedal speltajahust põhjal mustikapirukad kohupiimaga
Servings: 6väikest (ca 10 cm läbimõõduga) pirukat
Ingredients
Tainas:
200gspeltajahu (ca 3-3,5 dl)
2slsuhkrut
100gvõid
1muna
veidi külma vett (vajadusel)
näpuotsaga soola
Kohupiimatäidis:
250gteralist vanakooli kohupiima
2slsuhkrut
1tlvanillisuhkrut
1kuhjaga slkaeramannat
1muna
Mustikatäidis:
200gmustikaid
2tltärklist
3slsrafineerimata pruuni suhkrut
kaunistamiseks tuhksuhkrut ja mündilehti
Instructions
Valmista esmalt koogipõhja tainas. Selleks sega kuivained tükeldatud külma võiga ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda teha ka köögikombaini abil. Lisa muna ja töötle ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett, et moodustuks ühtlane tainas. Keera toidukile sisse ja tõsta jahedasse umbes pooleks tunniks.
Kohupiimatäidise jaoks sega kohupiim suhkru, vanillisuhkru ja kaeramannaga. Sega juurde lahtiklopitud muna. Tõsta kõrvale.
Mustikatäidise jaoks sega mustikad tärklise ja suhkruga.
Tõsta tainas külmast, lõika kuueks võrdseks tükiks. Vormi igast tainatükist pallike ja rulli see jahusel pinnal lapikuks ca 15 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta keskele ca 2 sl kohupiimatäidist ja puista sinna peale mustikaid. Näpi ääred keskele kokku nii, et täidis jääks ilusti koogi keskele püsima. Küpseta 200 kraadini kuumutatud ahjus ca 20-25 minutit, kuni tainaservad on kuldpruunid. Jahuta veidi ja viimistle siis tuhksuhkru ja mündilehtedega.
Notes
Parim soojalt ja samal päeval, kui kook on eriti mahlane.