Go Back

Muhammara ehk röstitud paprika ja kreeka pähkli määre

Parajalt terav ja igati tervislik määre või dipikaste röstitud paprikatest ja kreeka pähklitest Süüria köögist.
Total Time45 mins

Ingredients

  • 3 tk paprikat poolitatuna ja seemned eraldatuna
  • 2-3 sl granaatõuna kontsentraati võib asendada ka kokku keedetud granaatõunamahla või sidruniga palsamikreemiga

  • 2-3 sl panko paneeritungut või riivsaia
  • ½-1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl soola
  • 1-2 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillipulbrit
  • 1-2 tk küüslauguküünt
  • 1-1,5 dl kreeka pähkleid soovi korral röstituna
  • oliiviõli
  • sidrunimahla

Instructions

  • Esmalt rösti paprikad. Selleks puhasta ja poolita paprikad, piserda neid oliiviõliga ning rösti siis eelkuumutatud ahjus 220-230 kraadi juures lõikepind allpool 20-30 minutit, kuni paprikate nahk tumedaks tõmbab. Tõsta ahjust, pane kaussi, kata kauss toidukilega ja jäta umbes 10-ks minutiks seisma. Nii lööb lahti paprikate tumedaks tõmbunud koor ja neid on lihtne koorida. Koori paprikad ja aseta purustajasse või köögikombaini.Kui kasutad granaatõunamahla, kuumuta see kastrulis keemiseni, alanda siis kuumust ja keeda vaiksel kuumusel, kuni mahla kogus on vähemalt poole võrra kokku keenud. Jahuta ja lisa siis vajalik kogus röstitud paprikatele. Võid selle asemel kasutada ka valmiskujul granaatõuna kontsentraati Naršarabi (leiab turgudelt) või hoopis naturaalselt või sidruniga palsamikreemi.Lisa paprikatele ka ülejäänud ained ja töötle mass ühtlaseks. Muhammara peaks jääma pisut tükiline ehk siis ära liialt hoogsalt püreesta, vaid kasuta pigem „pulse“ režiimi. Maitsesta määre soolaga ja vajadusel lisa sidrunimahla või granaatõunamahla kontsentraati, kui magusat maitset napib.
    Serveeri erinevate krõbeleibade, soolaste küpsiste või ka tükeldatud köögiviljadega. Säilita jahedas.