Go Back

Külm hapupiimasupp suitsukanafilee ja ohtra maitserohelisega. Seltsiks rukki-seemnekrõbuskid

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 l Nopri hapupiima võid asendada ka keefiri või petiga
  • 1 Rebaseonu suitsutatud kanafilee hakituna
  • 2-3 tk keedetud kartulit hakituna
  • 3 tk keedetud muna koorituna ja hakituna
  • 4-5 tk redist hakituna
  • 1 tk väike värkse kurk hakituna
  • 1-2 tk värsket soolakurki hakituna
  • ohtralt maitserohelist tilli, rohelist sibulat, murulauku, peterselli
  • 1 sl mädarõigast soovi korral või sinepit
  • soola ja pipart soovi korral ka suhkrut
  • Mullivett lahjendamiseks soovi korral

Rukki-seemnekrõbuskid (1 ahjuplaaditäis)

  • 1/2 pk Kaarli talu rukkiseemnekrõbuskite jahu 210 g
  • 1,5 dl vett
  • 2 sl sl rapsiõli

Instructions

  • Supi valmistamiseks sega kõik supi koostisaosad. Maitsesta soola, pipra, mädarõika ja suhkruga. Lisa nii supi sisse kui ka supi peale ohtralt maitserohelist. Kui tahad vedelamat suppi, sega juurde veidi mullivett, see aitab suppi kergemaks muuta ja lisab pisut kihisevat olemist. Hoia suppi kuni serveerimiseni külmas. Hea oleks supil enne serveerimist paar tundi seista lasta, et maitsed seguneksid.
  • Rukki-seemnekrõbuskite jaoks sega rukkiseemnekrõbuski jahu vee ja rapsiõliga. Jäta umbes 10-15 minutiks seisma ja laota siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale teine küpsetuspaber ja määri käte abil kahe küpsetuspaberi vahel tainas ühtlase õhukese kihina ahjuplaadile laiali. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit, kuni plaaditäis on kenasti krõbedaks küpsenud. Tõsta ahjuplaadilt jahutusrestile ja murra siis vabakäeliselt parajateks tükkideks.