Heeringa-peedivorm kartuliga
Rootsi tippkoka Frederik Anderssoni lemmikretsept, mida valmistas talle tema ema. Seda vormi pakutakse ka Viking Line´i jõulubuffet lauas soojade toitude sektsioonis
Total Time45 minutes mins
Servings: 4
- 4 tk heeringafileed tükeldatuna
- 2 tk sibulat õhukeste poolratastena
- 6 tk keedetud kartulit tükeldatuna
- 3 tk keskmise suurusega keedetud peeti tükeldatuna
- 4-5 dl 35%-list koort
- 2 tk muna lahtiklopituna
- 2 dl värsket hakitud tilli
- soola ja pipart
- võid vormi määrimiseks
Vääri ahjuvorm võiga. Lao vormi heeringas, sibul, kartul ja peet. Sega muna koorega ja suurema osa tilliga, maitsesta soola ja pipraga ning kalla vormi heeringale ja kartulile-peedile peale.Küpseta 200 kraadi juures umbkaudu 30 minutit. Serveerides puista peale täiendavalt hakitud tilli.