Go Back

Meega ricottakreem mandariinikastme ja pistaatsiapähklitega

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 200 g ricotta kohupiima
  • 1-2 sl vedelat mett
  • 2 sl Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Pistaatsiapähkleid jämedalt hakituna

Mandariinikaste

  • 2 dl värskelt pressitud mandariinimahla või apelsinimahla
  • 2 mandariini puhast viljaliha, kelmed eemaldatud
  • 2 sl suhkrut
  • 1-2 tl maisitärklist

Instructions

  • Tõsta ricotta kohupiim koos jogurti, mee ja vanillisuhkruga purustajasse või köögikombaini. Töötle paari minuti jooksul ühtlaseks kreemjaks massiks. Tõsta pokaalidesse.
  • Valmista mandariinikaste. Selleks kuumuta kastrulis mandariinimahl koos suhkruga keemiseni. Sega tärklis väikese koguse veega ja kalla siis kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb ja läbipaistvaks muutub. Tõsta pliidilt, jahuta veidi ja lisa siis soovi korral liköör ning tükeldatud mandariinisektorid. Tõsta kaste ricottakreemile ja puista peale hakitud pistaatsiapähkleid.