Go Back

Mustikakattega küpsetamata kodujuustu-valge šokolaadi kook piparkoogipõhjal

Prep Time20 minutes
Total Time4 hours
Servings: 8

Ingredients

Koogipõhi

  • 150 g piparkooke või Digestive küpsiseid
  • 70 g võid sulatatuna

Vahekiht:

  • 400 g kodujuustu peenestatuna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 200 g valget šokolaadi
  • Vanillikaunast kraabitud seemneid
  • 3 lehte želatiini
  • Veidi piima

Mustikanektari kate:

  • 3 dl Biotta mustikanektarit
  • 3 lehte želatiini
  • Kaunistamiseks kookoshelbeid soovi korral

Instructions

  • Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle piparkoogid või küpsised köögikombainis ühtlaseks puruks. Sega sulatatud võiga ja surus siis küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale (kasuta 22-24 cm läbimõõduga koogivormi). Tõsta kõrvale.
  • Peenesta kodujuust ühtlasemaks. Vahusta koor. Sega kodujuust ja vahustatud koor ning lisa ka vanilliseemned või vanillisuhkur. Sulata vesivannil hakitud valge šokolaad ja nirista siis sulanud šokolaad pidevalt segades kodujuustu-vahukooresegu sisse. Paista želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta kastrulis veidi piima ja lahusta siis kuivemaks nõrutatud želatiinilehed kuumas piimas. Lisa pidevalt segades želatiini-piimasegu ülejäänud massile. Sega korralikult läbi, kalla koogipõhjale ja aseta siis jahedasse paariks tunniks tahenema.
  • Pealiskihi jaoks leota želatiinilehti mõned minutid külmas vees. Kuumuta siis väike kogus mustikanektarit kastrulis, tõsta želatiin veest välja ja nõruta veidi ning lahusta siis mustikanektaris. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud ja kalla siis juurde ülejäänud mahl. Sega läbi ja kalla ettevaatlikult vahekihile.
  • Tõsta jahedasse mõneks tunniks, kuni mõlemad kihid on tarretunud. Serveerides võid kaunistada kookoshelvestega.