Go Back

Seente ja karamelliste sibulatega orsoto

Total Time1 hour
Servings: 4

Ingredients

  • 1 pakk Oskari lambapraadi

Karamellised sibulad

  • 2-3 punast sibulat õhukeste poolratastena
  • 2-3 sl oliiviõli
  • Soola

Orsoto

  • 4 dl odrakruupe
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 8 dl kana- või veisepuljongit
  • 1 dl valget veini
  • 400 g seeni tükeldatuna
  • Värsket tüümiani hakituna
  • Serveerimiseks rukolat
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Tubli sorts trühvliõli soovi korral

Instructions

  • Karamelliste sibulate jaoks kuumuta pannil vaiksel kuumusel õli ning prae sibulaid nõrgal tulel umbes 30 minutit, kuni nad on karamellistunud. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kuumuta teisel pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ning prae pannil seeni koos mõne tüümianioksaga. Prae kuni seened on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
  • Orsoto valmistamise jaoks loputa esmalt odrakruubid külma vee all. Nõruta sõelal. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae sibulat umbes 7-8 minutit, lisa siis küüslauk ja hauta need koos läbi. Lisa pannile sõelal kuivemaks nõrutatud odrakruubid ja kuumuta õli sees korraks läbi. Kalla siis pannile vein ja lase korraks keema tõusta. Lisa puljong, lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta siis vaiksel kuumusel kaane all umbes 30-40 minutit, kuni kruubid on soovitud pehmusega. Lisa pool eelnevalt praetud seentest, sega läbi ja hauta veel veidi. Maitsesta orsoto soola ja pipraga. Serveerides tõsta orsoto taldrikule või vaagnale, lisa ülejäänud seened, karaemellised sibulad ja rukola. Nirista soovi korral üle veel trühvliõliga või tavalise oliiviõliga ja serveeri koos lambalihaga.