Go Back
+ servings

Krõbedad sinepi-küüslaugu kartulilapikud

Total Time55 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg soovitavalt ühesuuruseid väiksemaid kartuleid
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 sl täisterasinepit
  • 3 küüslauguküünt peenestatuna
  • 2 tl mett
  • ½ tl kuivatatud tüümiani
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Keeda soolaga maitsestatud vees kartuleid umbes 15 minutit, kuni nad on peaaegu pehmed. Kurna ja jahuta veidi. Sega kausis kokku oliiviõli, sinepi, küüslauk, mesi ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta kas kööginoa küljega või kartulinuiaga lamedaks. Piserda igat kartulilapikud sinepi-küüslaugukastmega. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta umbkaudu 15-20 minutit, kuni kartulite pind on kuldne ja krõbe. Soovi korral võid küpsemise lõpuosas kartulitele peale puistata ka riivitud parmesani juustu. Tõsta ahjust ja serveeri kohe.