Go Back

Klaasimeistri heeringas

Ingredients

  • 200 g Vici klassikalist või punase sibulaga heeringafileed
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 1 porgand viilutatuna
  • Väike jupp mädarõigast soovi korral

Marinaad

  • 2 loorberilehte
  • 2 dl vett
  • 2-3 sl suhkrut
  • 10 tera musta pipart
  • 10 tera vürtsi
  • 5 nelgitera soovi korral kui soovid pisut jõulusemat maitset
  • 2 loorberilehte
  • 1 dl valge veini äädikat või 2 sl 30%-list äädikat
  • Soola maitse järgi

Instructions

  • Tükelda heeringafilee umbes 2 cm paksusteks viiludeks.
  • Keeda marinaad veest, suhkrust, mustast piprast, vürtsist, loorberist. Kui kasutad nelki, lisa ka nelgiterad. Lase marinaadi ained keema tõusta, lisa siis äädikas ja jahuta marinaad. Soovi korral lisa ka veidi soola. Jahuta.
  • Lao purki kihiti sibul, porgand ja heeringas. Kui kasutad mädarõigast, poeta ka seda purki koos sibula ja porgandiga. Kalla peale jahutatud marinaad. Sulge purk ning tõsta 1-2 päevaks külmkapi maitsestuma. Sellisel moel valmistatud heeringas säilib külmas paar nädalat.
  • Paku juurde musta leiba või kasuta heeringat näiteks salatis.