Go Back

Pardi rilette

Total Time3 hours 30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 pardikoiba
  • Soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • 3-4 küüslauguküünt koorituna ja jämedalt tükeldatuna
  • 3-4 loorberilehte
  • Mõned tüümianioksad
  • 150 g pardirasva

Instructions

  • Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivemaks ja hõõru siis soola ja pipraga sisse. Tõsta kaussi koos küüslaugu, loorberilehtede ja tüümianiokstega. Suru pardikoivad maitseainete sisse ja jäta jahedasse vähemalt 8-12 tunniks maitsestuma. Tõsta pardikoivad enne ahju pistmist umbes tund aega varem toatemperatuurile.
  • Sulata pannil pardirasv. Tõsta pardikoivad ahjuvormi, mille nad peaksid ilusti ära täitma ja kalla peale sulatatud rasv. Tõsta 220 kraadini kuumutatud ahju umbkaudu 20 minutiks. Alanda siis temperatuur 150-160 kraadini ja „unusta“ pardikoivad ahju 2,5-3 tunniks. Tõsta vorm ahjust välja, jahuta veidi ja eemalda siis liha kontidelt. Tükelda liha väikemaks ja tõsta purki või vormi. Eemalda rasva seest küüslauk, loorberilehed ja tüümianioksad ning kalla rasv pardilihale peale. Tõsta jahedasse, et rasv taheneks.
  • Serveerides paku juurde krõbedaks röstitud saia või leiba ning marineeritud köögivilju, mis sobituvad väga hästi rammusa pardi rilette´iga.