Kohupiimatort tatrabiskviidi ja jõhvika-mee toormoosiga
Tavalisest tordist oluliselt tervislikum variant, kus biskviidis kasutatud tumedat toortatrajahu ja vahekihina jõhvika-mee toormoosi
Total Time55 minutes mins
Servings: 8
Kohupiima-vahukoorekreem
- 500 g kohupiimakreemi
- 4 dl 35%-list koort
- 3-4 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Lisaks:
- Immutamiseks hapukat mahla
- Kaunistamiseks marju melissi või münti
Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel toortatrajahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu need munavahu sisse. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes kausitäis läbi. Määri 22-cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa üle toortatrajahuga. Kalla tainas vormi ning tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 30 minutiks. Kui biskviit hakkab liiga kiirelt pruunistuma, kata see näiteks küpsetuspaberiga. Keera ahjul kuumus maha ja jäta biskviit 10-15 minutiks lahtise ahjuuksega ahju järelküpsema. Tõsta siis ahjust välja ja jahuta. Eemalda vormi küljed ja lõika biskviit suure terava noaga või spetsiaalse tordipõhja lõikuriga kolmeks kihiks.
Jõhvika-mee toormoosi jaoks purusta jõhvikad koos meega.
Kreemiks vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega kohupiimaga. Immuta tordi alumist põhja hapuka mahlaga, määri sinna peale jõhvika-mee toormoosi ja kata siis umbes kolmandiku kohupiimavahuga. Tõsta peale teine kiht ja korda kõike veelkord. Tõsta siis sinna peale kolmas kiht ning immuta samuti mahlaga ning kata kohupiimkreemiga. Kaunista marjade, puuviljade ja melissi või mündiga.