Go Back
+ servings

Kohvimaitseline mandlijahuga šokolaadikook vaarikakastme ja jäätisega

Total Time45 mins
Servings: 10

Ingredients

  • 200 g küpsetusšokolaadi hakituna
  • 200 g võid tükeldatuna
  • 5 muna
  • 1 sl mandlijahu
  • 1 dl suhkrut
  • 50 ml hästi kanget espressot
  • Vaarikakaste:
  • 300 g sügavkülmutatud vaarikaid
  • 2-3 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Serveerimiseks vanilli-koorejäätist

Instructions

  • Sulata kastrulis vaiksel kuumusel või koos šokolaadiga. Sega ühtlaseks ja jahuta veidi. Lisa munad ükshaaval segades s.t. sega enne eelmine muna šokolaadi-võisegu sisse, kui järgmise lisad. Lisa mandlijahu, suhkur ja kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20-24 cm läbimõõduga koogivormi.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 25 minutit. Kook võib keskelt veidi vedel jääda, nii ongi mahlasem. Seega ära küpsetamisega üle pinguta. Jahuta enne serveerimist.
  • Tõsta mõned terved vaarikad kõrvale kaunistamiseks. Vaarikakastme jaoks püreesta vaarikad koos suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks püreeks. Suru läbi sõela, et saaksid ühtlase seemneteta kastme.
  • Võid koogist lõigata tavapärased sektorid või kasutada küpsise- või piparkoogivorme ja lõigata sõbrapäeva märgistamiseks jahtunud koogist südamekujulised tükid. Serveeri kooki jahtunult koos vaarikakastme ja vanillijäätisega.