Go Back

Juustune sibulapirukas kaerajahust põhjal

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 8

Ingredients

Pirukapõhi

  • 2,5 dl kaerajahu
  • 75 g võid
  • 3 sl hapukoort
  • 1 muna
  • Soola

Pirukatäidis

  • 500 g sibulaid poolratastena
  • 2 muna
  • 1 dl Nopri kohvikoort
  • 150 g Andre farmi juustu riivituna
  • Õli ja võid praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • tüümiani

Instructions

  • Pirukapõhja jaoks haki külm või koos jahu ja soolaga. Lisa siis muna ja hapukoor, sega läbi ning vormi tainas palliks. Aseta jahedasse vähemalt 30 minutiks. Tõsta siis tainas külmast välja ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
  • Vahepeal võid valmistada täidise. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa siis veidi võid ning hauta sibulaid õli ja või segus 15-20 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne. Maitsesta soola ja pipraga ning jahuta segu.
  • Klopi lahti munad, sega koorega ja hautatud sibulaga.
  • Maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga. Kalla segu tainale. Lisa riivitud juust ja laota see ühtlase kihina sibula peale. Küpseta pirukat 180-200 kraadi juures ca 35-45 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun ja sisu kalgenunud.
  • Serveerides lisa pirukale veel värsket tüümiani.