Go Back

Jamu ehk Indoneesia toniseeriv kurkumijook

Total Time30 minutes
Servings: 8 portsjonit

Ingredients

  • 100 g värsket ingverijuurt, tükeldatuna
  • 50-70 g värsket kurkumit, tükeldatuna
  • 2-4 sl mett (minu lemmik on Remedyway tatraõiemesi)
  • 1-2 laimi mahl
  • veidi jahvatatud musta pipart
  • tamarindi pastat, soovi korral

Instructions

  • Puhasta ingver ja kurkumijuur. Koorida ei ole vaja. Tükelda õhukesteks viiludeks ja tõsta potti. Kalla peale vesi nii, et ingver ja kurkum oleksid kaetud ja lase keema tõusta. Keeda umbkaudu 20 minutit. Jahuta veidi ja tõsta siis blenderisse. Töötle vähemalt minut, et mass oleks võimalikult ühtlane. Kurna läbi sõela ja sega siis juurde mesi, laimimahl, värskelt jahvatatud musta pipart ja soovi korral ka tamarindi pasta, mis lisab ka toonikule hapukat maitset.
    Serveeri jamut kas soojalt või külmalt. Sooja variandi puhul soojenda tõmmist veidi, kuid mitte liiga kuumaks, et mee mõju mitte hävitada. Võid lisada tõmmisele ka veidi kuuma vett. Jahutava jamu tegemiseks kalla jamu tõmmis lihtsalt jää peale.
    Naudi ja ole terve!