2-4sl mett (minu lemmik on Remedyway tatraõiemesi)
1-2laimi mahl
veidi jahvatatud musta pipart
tamarindi pastat, soovi korral
Instructions
Puhasta ingver ja kurkumijuur. Koorida ei ole vaja. Tükelda õhukesteks viiludeks ja tõsta potti. Kalla peale vesi nii, et ingver ja kurkum oleksid kaetud ja lase keema tõusta. Keeda umbkaudu 20 minutit. Jahuta veidi ja tõsta siis blenderisse. Töötle vähemalt minut, et mass oleks võimalikult ühtlane. Kurna läbi sõela ja sega siis juurde mesi, laimimahl, värskelt jahvatatud musta pipart ja soovi korral ka tamarindi pasta, mis lisab ka toonikule hapukat maitset. Serveeri jamut kas soojalt või külmalt. Sooja variandi puhul soojenda tõmmist veidi, kuid mitte liiga kuumaks, et mee mõju mitte hävitada. Võid lisada tõmmisele ka veidi kuuma vett. Jahutava jamu tegemiseks kalla jamu tõmmis lihtsalt jää peale. Naudi ja ole terve!