Go Back

Šoti munad vutimunaga

Total Time45 mins

Ingredients

  • 12 vutimuna
  • 300 g hakkliha
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • Soola ja pipart
  • 2 sl hakitud värsket peterselli
  • 1 dl hästi peenelt riivitud parmesani juustu
  • 2 kanamuna lahtiklopituna
  • 1-1,5 dl panko paneeringut või riivsaia
  • Õli friteerimiseks

Instructions

  • Tõsta esmalt vutimunad keevasse vette ja keeda 2 minutit ja 30 sekundit. Keemise ajal pane valmis kauss jääkülma veega. Kohe kui aeg on täis, tõsta munad külma vette. Keetmise täpse aja mõõtmiseks kasuta taimerit, nii jäävad vutimunade kollane mõnusalt poolvedel. Koori jahtunud munad.
  • Sega hakkliha küüslaugupulbri ja soola-pipraga. Jaga hakkliha 12-ks osaks ja vormi igast osast lapik ühtlase paksusega ketas. Puista sinna peale hakitud peterselli, tõsta keskele keedetud vutimuna ja vormi siis munale ühtlane hakklihakiht ümber. Püherda hakklihapalli esmalt riivitud parmesani juustus, siis lahtiklopitud munas ja siis panko paneeringus või riivsaias. Kuumuta kastrulis õli kuumaks (kuumust võid kontrollida õli sisse visatud saiatükiga, see peab koheselt mullitades küpsema hakkama). Tõsta šoti munad kuuma õli sisse ja friteeri igast küljest kuldseks. Tõsta vahukulbiga õli seest välja majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kas soojalt või külmalt.