Go Back
+ servings

Salat praejuustu, päikesekuivatatud tomati ja kinoaga

Total Time25 mins
Servings: 2

Ingredients

  • 200 g Mo Saaremaa grill- ja praejuustu 1-1,5 cm paksuste viiludena
  • 100 g rukolat või muud salatirohelist
  • 1 dl kinoad
  • 7-8 päikesekuivatatud tomatit õlis tükeldatuna
  • Peotäis päevalilleseemneid kergelt röstituna
  • 3-4 sl oliiviõli
  • veidi sidrunimahla
  • veidi vedelat mett
  • soola ja pipart

Instructions

  • Keeda esmalt kinoa. Selleks kalla 1 dl kinoad potti või kastrulisse ja lisa ca 2 dl vett ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud. Töötle kinoa kohevaks.
  • Sega kokku salatikaste oliiviõlist, sidrunimahlast, tibakesest meest ja soolast-piprast.
  • Sega rukola koos kinoa ja päikesekuivatatud tomatitega salatikastmega käte abil läbi ja tõsta salatitaldrikule
  • Kuumuta pannil õli ja prae juustukange mõlemalt poolt mõned minutid, kuni juust on kuldne. Tõsta salatile. Puista salatile peale päevalilleseemneid, vajadusel nirista veel veidi oliiviõli ja serveeri kohe.