Go Back
+ servings

Suvesalat tillipesto, noore kartuli, suitsukala ja soolakurgiga

Cook Time15 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g noori kartuleid keedetuna
  • 200 g suitsukala puhastatuna
  • 200 g soolakurki tükeldatuna
  • 200 g kirsstomateid tükeldatuna
  • 4 muna keedetuna ja tükeldatuna
  • Salatirohelist
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Tillipesto

  • Suurem peotäis tilli
  • 2 küüslauguküünt
  • 50 g Forte või parmesani juustu tükeldatuna
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 50 g piiniaseemneid pähkleid või päevalilleseemneid
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Valmista esmalt pesto. Selleks tõsta kõik koostisained purustajasse ja töötle mass ühtlaseks. Ära pestot liiga peeneks töötle. Väiksed tükid on igati asjakohased. Minu pesto valmis Boschi köögikombainiga kaasa olevas purustajas.
  • Salati jaoks rebi salatiroheline suupärasteks tükkideks. Piserda oliiviõliga ja lisa veidi sidrunimahla ja soola. Tõsta taldrikule. Tükelda kartulid parajateks tükkideks ja sega tillipestoga. Tõsta taldrikule laotatud salatirohelisele. Lisa taldrikule ka tükeldatud kirsstomatid, kurk, muna ning kala. Nirista salatile peale veel tillipestot ja viimistle soola, pipra ja värske tilliga. Serveeri kohe.