Go Back
+ servings

Toorjuustu-kookose kook laimiga

Total Time1 hr 10 mins
Servings: 8

Ingredients

Koogipõhi:

  • 180 g Digestive küpsiseid purustatuna
  • 50 g kookoshelbeid
  • 70 g kookosvõid sulatatuna

Toorjuustu-kookose täidis:

  • 600 g toorjuustu toasoojana
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1 kuhjaga supilusikatäis jahu või maisitärklist
  • 2,5 dl kookospiima või -koort mina kasutasin Thai Choice kookospiima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 4 tk suuremat muna
  • Kaunistamiseks röstitud kookoslaaste värskeid marju või puuvilju

Instructions

  • Purusta küpsised köögikombainis või blenderis ja sega kookoshelveste ning sulatatud kookosvõiga. Suru lahtikäiva ja 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale.
  • Täidise jaoks mikserda esmalt toorjuust koos suhkru ja jahuga ühtlaseks ja kreemjaks. Lisa kookospiim või -koor, vanillisuhkur ning laimimahl ja -koor, sega läbi ja lisa siis ükshaaval munad. Sega massi niipalju, et munad seguneksid, kuid ära üle mikserda või liiga palju sega. Kui mass on ühtlaselt segunenud, kalla see eelnevalt koogivormi surutud küpsise-kookospurule. Tõsta eelkuumütatud ahju 170-180 kraadi juurde 45-55 minutiks, kuni koogi servad on end õhku täis tõmmanud ja sisu veel kergelt võbeleb. Keera ahjul kuumus maha ja jäta kook avatud ahjuuksega veel umbes tunniks jahtuvasse ahju. Tõsta siis ahjust ja jahuta kook toatemperatuurini. Tõsta siis kook kolmeks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista kook röstitud kookoslaastude ja marjadega.