Go Back

Vebabid Kreeka salati ja tabbouleh´ga

Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 Marta Kulinaaria Vebabi ehk taimset kebabi

Tomati-fetasalat ehk Kreeka salat

  • 3 tomatit tükeldatuna
  • 2-3 väikest kurki tükeldatuna
  • 1 sibul ratastena
  • 100 g oliive
  • 150 g fetajuustu taimse variandi puhul kasuta taimset fetat
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Ürdine tomati-kurgi salat ehk tabbouleh:

  • 100 g kuskussi
  • 4 hästi küpset tomatit hakituna
  • 1 pikk kurk hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • Suur punt peterselli hakituna
  • Peotäis mündilehti hakituna
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Oliiviõli

Instructions

  • Tomati-fetasalati valmistamiseks tõsta tomat, kurk, sibul ja oliivid kaussi. Säti peale väikemaks murendatud fetajuust. Nirista salatile oliiviõli ja sidrunimahla ning maitsesta soola ja pipraga.
  • Kuskusisalati valmistamist alusta sellest, et kalla kuskus kaussi ning lisa sinna 1,5 dl keevat vett ja näpuotsatäis soola. Jäta 5-7 minutiks paisuma ja sega siis kohevaks. Jahuta ja lisa siis hakitud tomat, kurk, sibul, petersell ja münt. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning nirista peale oliiviõli. Sega kõik läbi ja kontrolli maitseid. Parima tulemuse jaoks tõsta salat vähemalt pooleks tunniks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid.
  • Grilli vebabi õliga määritud restil grillil või küpseta pannil. Serveeri koos salatitega ja meelepärase kastmega. Väga maitsev jääb vebab näiteks adžikast ja ketšupist segatud kastmega.