Go Back
+ servings

Mahlane kitsejuustu-tomatipirukas

Tomat aitab sellele kitsejuustupirukale täiendavalt mahlasust lisada, värvikirevast lõppviimistlusest rääkimata. Selline pirukas sobib hästi pidulauale, külaliste vastuvõtuks või lihtsalt siis, kui hing midagi head ihkab. Pirukavormi läbimõõt peaks olema 22-24 cm
Total Time1 hr
Servings: 8

Ingredients

Pirukapõhi

  • 100 g külma võid
  • 2.5 dl spelta- või nisujahu
  • 1-2 sl külma vett
  • 0,5 tl soola

Kitsejuustutäidis

  • 200 g NaTurek kreemjat kitsejuustu toasoojana
  • 3 muna
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • Suur peotäis värsket punet hakituna või 1 tl kuivatatud punet (sobib ka till, pune vm ürt)
  • Soola ja musta pipart
  • 2-3 soovitavalt erivärvilist tomatit viiludena
  • Oliiviõli

Instructions

  • Pirukapõhja jaoks töötle või, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa veidi külma vett kuni moodustub ühtlane tainas. Vormi tainapall ja keera see majapidamiskile sisse. Tõsta külmikusse vähemalt tunniks ajaks. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ja tõsta 22-24 cm läbimõõduga lahtikäivasse pirukavormi nii, et tainas kataks põhja ja küljed. Võid tainapallist ka viilud lõigata ja need siis vormi põhjale ja külgedele laotada. Vahekohad silu näppude abil ühtlaseks.
  • Täidise jaoks sega esmalt toasoe kitsejuustu ühtlaseks kreemjaks massiks. Lisa ükshaaval munad ja koor. Sega juurde värske hakitud pune. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu pirukapõhjale. Laota peale tomativiilud. Maitsesta need soola ja pipraga ning piserda oliiviõliga. Tõsta pirukas ahju 180-200 kraadi juurde umbkaudu 45 minutiks või seni, kuni piruka pealispind on pruunistunud ning sisu kalgendunud.