Go Back

Purukattega kaneeline õunakook pisukese suvikõrvitsaga

Total Time1 hour 15 minutes
Servings: 10

Ingredients

  • 4 keskmise suurusega õuna tükeldatuna ja soovi korral koorituna
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 2 dl suhkrut osadeks jagatuna
  • 2 tl kaneeli osadeks jagatuna
  • 130 g võid osadeks jagatuna
  • 4,5 dl jahu osadeks jagatuna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 70 g õli
  • 1 dl piima
  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits peenelt riivituna ja sõelal nõrutatuna
  • Näpuotsaga soola
  • Serveerimiseks vanillikastet või vanillijäätist

Instructions

  • Riivi suvikõrvits peene riiviga. Tõsta sõelale, jäta veidikeseks seisma ja suru siis käte vahel üleliigne mahl välja.
  • Tõsta kastrulisse tükeldatud õunad. Lisa 30 g võid, 1 tl kaneeli ja 2 sl pruuni suhkrut. Hauta vaiksel kuumusel umbkaudu 7 minutit. Tõsta pliidilt ja jahuta.
  • Valmista puru. Selleks näpi 100 g külma võid, 2 dl jahu, 1 dl suhkrut ja 1 tl kaneeli ühtlaseks puruks. Tõsta kõrvale.
  • Sega kokku 2,5 dl jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 dl suhkrut ja näpuotsatäis soola. Teises kausis klopi lahti munad, lisa õli ja piim ning riivitud suvikõrvits. Sega kõik ühtlaseks ja ühenda siis kuiva seguga. Sega läbi ja lisa ka eelnevalt hautatud õunad. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Puista peale puru ja tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde. Küpseta 45-60 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, kata see pealt küpsetuspaberi või fooliumiga.
  • Jahuta veidi ja serveeri siis vanillikastme või -jäätisega.