Go Back
+ servings

Sametine kõrvitsasupp punaste läätsedega

Total Time20 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 kg muskaatkõrvitsat puhastatuna ja tükeldatuna
  • 8 dl Maggi BIO köögiviljapuljongit
  • 1,5 dl läätsesid
  • 400 g kookospiima
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • Serveerimiseks seesamiseemneid tšillit vm

Instructions

  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ning hauta sibulat mõned minutid. Lisa küüslauk ja ingver ja kuumuta veel paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, lisa ka tšillihelbeid. Lisa potti tükeldatud kõrvits ja kalla peale kuum puljong. Lase keema tõusta ja keeda ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa potti läätsed ja keeda veel kümmekond minutit. Püreesta supp kas saumikseriga või köögikombaini kasutades. Lisa siis kookospiim ja kuumuta veel kord läib. Maitesesta soola ja pipraga, serveerides võid lisada supile kookospiima (jäta veidi kookospiima serveerimiseks), seesamiseemneid, õhukesi tšilliribasid või muud meelepärast.

Notes

Kui soovid, võid osa läätsesid enne püreestamist välja tõsta ja need siis serveerides supile tervena lisada.