Go Back

Ahjupeedi-läätsesalat kitsejuustuga ja stroobikastmega

Total Time1 hour
Servings: 4

Ingredients

  • 2 keskmise suurusega peeti Tarvastu Saariku talu mahepeet
  • Paar küüslauguküünt ja tüümianioksa Kopra Sahver
  • 180 Kreeka salatijuustu Kalamatsi Meierei
  • 100 g salatisegu Luxveg Eesti
  • 2 punast sibulat õhukeste viiludena, Kopra sahver
  • 100 g läätsesid keedetuna, Planty-Me
  • Soola ja pipart
  • Kanepiõli võid asendada ka rapsi- või oliiviõliga, Tammejuure Mahetalu
  • Mett

Salatikaste

  • 2 sl stroopi Piesta
  • 2 sl kanepiõli Tammejuure Mahetalu
  • Sidrunimahla või veiniäädikat
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Valmista esmalt ahjupeedid. Selleks koori ja tükelda peet. Sega tükeldatud peet kanepiõli, mee, soola ja pipraga. Lisa mõned küüned küüslauku ja paar tüümianioksa ning rösti kas küpsetuspaberisse või fooliumisse keeratuna 180-200 kraadini kuumutatud ahjus ca 30-40 minutit, kuni peet on pehme. Jahuta.
  • Keeda läätsesid soolaga maitsestatud vees ca 45 minutit, kuni nad on pehmed. Kurna ja tõsta kõrvale.
  • Sega kokku salatikastme ained.
  • Sega viilutatud sibul paari lusikatäie salatikastme sisse ja jäta veidikeseks marineerima. Ülejäänud salatikastmega sega salatiroheline ja tõsta see siis salativaagnale või -kaussi. Lao sinna peale ahjupeet ja läätsed. Lisa ka sibul koos sibulamarinaadiga ja väiksemaks murendatud kitsejuust. Viimistle vajadusel veel värskelt jahvatatud musta pipraga ja serveeri kohe.