Go Back
+ servings

Ahjus röstitud rooskapsad vürtsika kastmega

Siin on kaks erinevat kastet, mis on mõlemad aasiapärased ja vürtsikad, kuid piisavalt erinevad, et neid mõlemaid katsetada.
Total Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 450 g rooskapsaid poolitatuna
  • oliiviõli
  • paar näpuotsatäit soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Magusa tšillikastmega kaste

  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • väike jupp ingverit hakituna
  • 3-4 sl magusat tšillikastet
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl sriracha kastet või ketšupit
  • õli praadimiseks

Kalakastmega vürtsikas kaste

  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 väike sibul hakituna
  • väike jupp ingverit hakituna
  • väike jupp sidrunheina, soovi korral hakituna
  • 1-2 tšillipipart hakituna
  • 3-4 sl kalakastet võid asendada sojakastmega
  • 2 sl mett või rafineerimata roosuhkrut
  • 1 laimi mahl
  • veidi vett
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja värsket koriandrit

Instructions

  • Poolita ja puhasta rooskapsad. Tõsta kaussi, lisa 3-4 sl oliiviõli, soola ja pipart ning sega läbi. Lao rooskapsad lõikepind allapoole küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 220 kraadini kuumutatud ahjus 15-20 minutit kuni kapsad on mõnusalt pruuniks ja pealmised lehed krõbedaks muutunud. Tõsta ahjust ja jahuta veidi.
  • Esimese kastme valmistamiseks kuumuta pannil veidi õli ja prae vaiksel kuumusel hakitud küüslauku ja ingverit mõned minutid. Sega need siis magusa tšillikastme, sojakastme, sriracha või ketšupiga ja kalla rooskapsastele. Sega läbi ja serveeri kohe.
  • Teise kastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae küüslauku, sibulat ja ingverit pannil mõned minutid. Tõsta siis purustajasse või blenderisse, lisa sinna ka tšilli, sidrunhein, kalakaste, mesi, laimimahl ja veidi vett ning töötle ühtlaseks. Kalla kaste rooskapsastele (võib juhtuda, et kogu kaste ei kulu ära, seega ära korraga kogu kastet kapsastele kalla). Serveerides lisa kapsale seesamiseemneid ja värsket hakitud koriandrit.