Go Back

Täistaimne porgandi-bataadipuder läätsede ja odrakruupidega

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g bataati koorituna ja tükeldatuna
  • 300 g porgandit koorituna ja tükeldatuna
  • 1 dl odrakruupe leotatuna
  • 2 dl läätsesid
  • 1,5-2 l Maggi BIO köögiviljapuljongit
  • Soola vajadusel
  • Värsket murulauku hakituna
  • 2 sibulat poolratastena
  • Õli praadimiseks

Instructions

  • Pese kruubid külma voolava vee all ja tõsta eelmisel päeval külma veega ligunema. Nii väheneb kruupide keetmise aeg ja kruubid muutuvad paremini omastatavaks. Tõsta tükeldatud bataat, porgand, leotatud ja sõelal kurnatud odrakruubid ning läätsed koos puljongiga potti ja lase keema tõusta. Alanda siis kuumust ning keeda vaiksel tulel 20-30 minutit, kuni koostisained on parajalt pehmed. Vajadusel lisa keetmise ajal vett. Maitsesta vajadusel soolaga ja tambi siis jämedalt pudruks.
  • Prae sibulaid õli sees vaiksel tulel 15-20 minutit, kuni sibul pruunistub ja muutub mõnusalt krõbedaks. Serveeri sibulaid koos pudruga ja serveerides puista pudrule peale värsket hakitud murulauku.