Täistaimne porgandi-bataadipuder läätsede ja odrakruupidega
Total Time45 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
500gbataatikoorituna ja tükeldatuna
300gporganditkoorituna ja tükeldatuna
1dlodrakruupeleotatuna
2dlläätsesid
1,5-2lMaggi BIO köögiviljapuljongit
Soolavajadusel
Värsket murulaukuhakituna
2sibulatpoolratastena
Õli praadimiseks
Instructions
Pese kruubid külma voolava vee all ja tõsta eelmisel päeval külma veega ligunema. Nii väheneb kruupide keetmise aeg ja kruubid muutuvad paremini omastatavaks. Tõsta tükeldatud bataat, porgand, leotatud ja sõelal kurnatud odrakruubid ning läätsed koos puljongiga potti ja lase keema tõusta. Alanda siis kuumust ning keeda vaiksel tulel 20-30 minutit, kuni koostisained on parajalt pehmed. Vajadusel lisa keetmise ajal vett. Maitsesta vajadusel soolaga ja tambi siis jämedalt pudruks.
Prae sibulaid õli sees vaiksel tulel 15-20 minutit, kuni sibul pruunistub ja muutub mõnusalt krõbedaks. Serveeri sibulaid koos pudruga ja serveerides puista pudrule peale värsket hakitud murulauku.