Go Back

Tai pomeli salat krevettidega ehk Yam Som-O

Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g pomeli viljaliha väiksemateks tükkideks rebituna
  • 400 g hiidkrevette koorituna
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 1 dl kookospiima
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 šalottsibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Oliiviõli
  • Suur peotäis India pähkleid või maapähkleid hakituna
  • Kalakastet
  • Laimimahla
  • Värsket koriandrit
  • Veidi suhkrut

Instructions

  • Alusta sellest, et kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning hauta õlis sibulat, küüslauku ja tšillihelbeid kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa pannile kookospiim ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ning jahuta.
  • Rösti kookoshelbeid keskmisel või vaiksel kuumusel, kuni need on kuldpruunid. Hoia pannil silma peal, sest kookoshelbed võivad kergelt kõrbema minna. Kui värvus on kuldne, tõsta pann kohe pliidilt. Jahuta kookoshelbed.
  • Prae pannil õli sees krevetid, kuni need on värvi muutnud. Võid krevette ka soolaga maitsestatud vees mõne minuti jooksul keeta.
  • Tõsta salatikaussi pomeli viljaliha. Lisa kas praetud või keedetud krevetid, sibula-kookospiima segu ning väiksemaks hakitud pählklid. Lisa ka värske koriander. Sega kausis kokku 2-3 sl laimimahla, 2-3 sl kalakastet ja veidi suhkrut. Kalla kaste ülejäänud koostisosadele ja sega kas käte vahel või kahe lusikaga tõstes läbi. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa kas laimimahla või kalakastet. Serveeri kohe.