1keskmise suurusega keedetud peetõhukeste viiludena
1kollane peetõhukeste viiludena
1slmädarõigast
1sibulpoolratastena
Rohelist sibulathakituna
Värskelt jahvatatud musta pipart
0,5dloliiviõlint Solymontes esimese pressi neitsioliiviõli
Soolavajadusel
Marinaad:
50ml12%-list äädikat (või 1-2 sl 30%-list äädikat)
0,7-1dlsuhkrut
1dlvett
Instructions
Alusta marinaadi valmistamisest. Selleks mõõda kastrulisse vesi, äädikas ja suhkur. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud ja tõsta siis pliidilt ning jahuta täielikult.
Tõsta viilutatud peedid kaussi. Lisa sinna ka sibul ja mädarõigas koos hakitud rohelise sibulaga. Sega läbi ja maitsesta musta pipraga. Lao purki kihiti peet ja tükeldatud heeringas. Kalla peale jahutatud marinaad ja õli. Raputa kergelt segamini, et marinaad ja õli laiali valguksid. Tõsta külmikusse ja lase seal seista vähemalt ühe päeva. Parim on maitse paari päeva pärast. Säilita jahedas. Avatuna säilib peediheeringas külmikus umbes nädala.