Go Back

Marineeritud heeringas värvilise peediga

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g heeringafileed tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega keedetud peet õhukeste viiludena
  • 1 kollane peet õhukeste viiludena
  • 1 sl mädarõigast
  • 1 sibul poolratastena
  • Rohelist sibulat hakituna
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • 0,5 dl oliiviõli nt Solymontes esimese pressi neitsioliiviõli
  • Soola vajadusel

Marinaad:

  • 50 ml 12%-list äädikat (või 1-2 sl 30%-list äädikat)
  • 0,7-1 dl suhkrut
  • 1 dl vett

Instructions

  • Alusta marinaadi valmistamisest. Selleks mõõda kastrulisse vesi, äädikas ja suhkur. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud ja tõsta siis pliidilt ning jahuta täielikult.
  • Tõsta viilutatud peedid kaussi. Lisa sinna ka sibul ja mädarõigas koos hakitud rohelise sibulaga. Sega läbi ja maitsesta musta pipraga. Lao purki kihiti peet ja tükeldatud heeringas. Kalla peale jahutatud marinaad ja õli. Raputa kergelt segamini, et marinaad ja õli laiali valguksid. Tõsta külmikusse ja lase seal seista vähemalt ühe päeva. Parim on maitse paari päeva pärast. Säilita jahedas. Avatuna säilib peediheeringas külmikus umbes nädala.