Go Back

Panniroog kapsa, tomati, riisi ja veisehakklihaga

Maitsev ja toitev panniroog annab võimaluse toekas õhtu- või lõunasöök kõik ühel pannil valmis podistada. Kapsas, riis ja hakkliha tomatises kastmes on mõnus kooslus, mis maitseb ühtmoodi hästi nii suurtele kui väikestele.
Total Time45 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 2 dl riisi
  • 1 sibul hakituna
  • 400 g veisehakkliha
  • 1 keskmise suurusega noore kapsa pea tükeldatuna
  • 1 suurem porgand riivituna
  • 400 g purk purustatud tomatit
  • 2-3 sl tomatipastat
  • 2 dl puljongit
  • 1 tl jahvatatud paprika pulbrit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Õli praadimiseks
  • Värkseid ürte serveerimiseks

Instructions

  • Keeda esmalt riis. Selleks pese riis külma vee all läbi ja pane siis potti riis ja vesi 1:2 vahekorras. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja keeda kaane all 15 minutit. Töötle riis kohevaks ja tõsta kõrvale.
  • Kuumuta suuremal pannil õli ning hauta sibulat mõned minutid. Lisa pannile hakkliha, töötle väiksemaks ja kuumuta, kuni see on värvi muutnud. Lisa samale pannile kapsas ja porgand, kuumuta läbi ning lisa siis ka purustatud tomat, tomatipasta, puljong, paprikapulber ning vürtsköömned. Hauta vaiksel kuumusel 20-30 minutit. Umbes 5 minutit enne lõppu lisa ka riis. Kui pannitäis tundub liiga kuiv, võid veel täiendavalt puljongit või vett lisada. Maitsesta pannitäis soola, pipra ja tibakese suhkruga.
  • Nipp! Võid riisi toorelt pannile lisada koos kapsaga. Sel juhul lisa lihtsalt riisi keetmiseks vajaminev kogus vett pannile ja hauta pannitäit kaane all vaiksel tulle.