Go Back
+ servings

Suitsukana pirukas kartuli-rukkijahust põhjal

Total Time45 mins
Servings: 8

Ingredients

Kartuli-muretainas:

  • 150 g keedetud kartuleid koorituna
  • 150 g rukkijahu
  • 100 g võid
  • 0,5 tl soola
  • Veidi vett vajadusel

Suitsukanatäidis:

  • 300 g Oskari marineeritud suitsukanakintsu tükeldatuna
  • 200 g porrulauku viilutatuna
  • 3 muna
  • 2 dl 10%-list koort
  • 100 g juustu riivituna
  • Hakitud murulauku
  • 2 tomatit viilutatuna
  • õli praadimiseks

Instructions

  • Põhja valmistamiseks töötle kartulid, tükeldatud või ja rukkijahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota küpsetuspaberiga kaetud 24-26 vm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 10-15 minutit 180 kraadi juures, kuni põhi on kuivaks tõmbunud, kuid mitte pruunistunud.
  • Täidise jaoks hauta pannil õlis porrut mõne minuti jooksul. Tõsta eelküpsetatud põhjale. Puista sinna peale hakitud murulauku ja tõsta porrulaugule tükeldatud suitsukana. Klopi munad lahti ja sega koorega ning poole juustukogusega. Maitesta soola ja pipraga. Kalla pirukale. Laota sinna peale ülejäänud juust ning tõsta sinna ka tomativiilud. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 30 minutiks või seni, kuni täidis on kalgendunud ja parajalt kuldne.