Go Back
+ servings

Grillitud köögiviljadega ja juustulaastudega salat

Total Time25 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 200 g beebispinatit
  • 1 suurem suvikõrvits viilutatuna
  • 1 baklažaan viilutatuna
  • 2 punast paprikat tükeldatuna
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • Punt rediseid poolitatuna
  • Paar peotäit juustulaaste
  • Soovi korral Serrano sinki kalkunifileed vm meelepärast
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Salatikaste

  • 1 tl mett
  • 1-2 tl teralist sinepit
  • Poole sidruni mahl
  • 50 ml oliivõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Alusta sellest, et grilli või prae pannil köögivili. Selleks piserda viilutatud, tükeldatud või poolitatud köögivilju oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Grilli või prae (grill)pannil väheses õlikoguses köögiviljad kudseks. Baklažaaniviilud võid enne grillimist või praadimist soolaga üle puistata ja siis välja valgunud mahla köögivpaberiga kuivatada. Tõsta grillitud või praetud köögiviljad kõrvale. Paprika võid peale grillimist või praadimist katta majapidamiskilega või tõsta kaane alla ning siis paprika koorida.
  • Sega kokku salatikaste. Selleks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Lisa ka sool ja sega ühtlaseks. Lisa pidevalt segades niristades õli ja sega, kuni tekib mõnus emulgeerunud salatikaste.
  • Pese ja kuivata spinat ning tõsta suuremasse kaussi. Lisa ka grillitud köögiviljad ning nirista peale salatikaste. Tõsta salat kaussi või taldrikusse ning poeta peale juustulaaste ja/või rebi Serrano sinki.
  • Kalkunifilee valmistamiseks kuumuta pannil veidi õli keskmisel kuumusel ning prae siis kalkunifilee tükke paar minutit mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga ning võid veidi sidrunimahla lisada. Kalkunifilee küpseb kiirelt, seega ära üle küpseta. Jäta pannilt tõstas 15 minutiks seisma ja tõsta siis praetud kalkunifilee salatiporstjonile või tükelda filee väiksemaks ja sega salatiga.