Go Back

Õhuline hapukoorekook maasikakastmega

Total Time55 mins
Servings: 12

Ingredients

Koogipõhi

  • 150 g jahu nisujahu
  • 100 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 1 muna
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit.

Hapukoorekiht

  • 3 muna valged kollastest eraldatud
  • 500 g hapukoort või paksemat Kreeka jogurtit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl kartulitärklist

Maasikakaste

  • 400 g külmutatud maasikaid
  • 1 dl suhkrut

Instructions

  • Pane jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, jahu peale tõsta tükeldatud külm või, sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta 1 tunniks külma. Võid taina valmistada ka köögikombainis.
  • Vooderda tainaga küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga ja kõrgete äärtega lahtikäiva vormi põhi.
  • Eelküpseta põhja 180-200 kraadi juures kümmekond minutit, kuni tainas hakkab hästi kergelt kuldseks värvuma ja taina pind on kuivaks muutunud.
  • Vahusta munakollased suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor või jogurt ja ettevaatlikult ka tärklis. Jälgi, et tükke ei jääks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt läbi ja kalla eelküpsetatud põhjale.
  • Küpseta vähemalt 45 minutit 180-200 kraadises ahjus. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel. Jahuta kook.
  • Maasikakastme jaoks püreesta maasikad koos suhkruga ning tõsta kastet serveerides igale koogitükile veidi maasikakastet.