Go Back
+ servings

Röstitud paprika ja baklažaan ahjutomatite ja basiilikupestoga

Total Time45 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 2 punast paprikat seemnetest puhastatuna ja poolitatuna
  • 2 baklažaani ratasteks lõigatuna
  • 150 g Gourmet Club basiilikupestot
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks värsket basiilikut

Ahjutomatid:

  • 500 g kirsstomateid
  • 2 sl oliiviõli
  • Näpuotsaga tšillihelbeid
  • Balsamico kreemi
  • Soola

Instructions

  • Alusta paprikate ja tomatite röstimisest. Selleks tõsta poolitatud paprika ja tomatid ahjuplaadile, piserda õli ja soolaga ning rösti 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni paprika on pehme ja hakkab pruunistuma ning ka tomatid on pehmed. Jahuta, soovi korral koori ja lõika paprika väiksemateks tükkideks. Köögivilju võid röstida ka grillil.
  • Samal ajal kui tomatid ja paprika ahjus küpsevad, prae baklažaani õli sees mõlemalt poolt, kuni see on läbi küpsenud ja kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Samamoodi võid baklažaani küpsetada grillil.
  • Tõsta rösitutud kirsstomatid kaussi, piserda oliiviõli, soola, tšillihelveste ja balsamico kreemiga. Pigista tomatitest pisut mahla välja ja jaota need kausside või taldrikute vahel.
  • Ehita baklažaani ja paprikatorn. Selleks tõsta taldrikule praetud või röstitud baklažaaniviil, sinna peale tõsta paprika ja laota siis julgelt Gourmet Clubi basiilikupestot. Korda sama veel korra ja tõsta siis baklažaani-paprikatorn eelnevalt taldrikule sätitud tomatite juurde. Nirista veel taldrikutäiele basiilikupestot, soovi korral nirista veel peale oliiviõli ja kaunista värske basiilikuga.