Go Back
+ servings

Nizza salat tuunikalaga

Total Time20 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 1 Rooma salati pea
  • 300 g keedetud noori kartuleid
  • 100 g aedube 4-5 minutit keedetud ja külma vee all jahutatud
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 2 väikest kurki viilutatuna
  • 200 g tuunikala konservi õlis
  • 1 punane sibul õhukeste poolratastena
  • Õli praadimiseks
  • Salatikaste:
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl mett
  • 2 sl sidrunimahla või valge veini äädikat
  • 0,5 dl oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Sega esmalt kokku salatikastme ained. Võid kõik ained kaanega purki kokku tõsta ja purki seni loksutada, kuni kaste pakseneb ehk emulgeerub.
  • Kuumuta pannil veidi õli ja prae kartulid kuldseks. Maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale.
  • Tõsta salatitaldrikule väiksemaks rebitud salatilehed. Lisa kuldseks praetud kartulid, tomatid, kurk, sibul, oad ja tuunikala. Nirista salatile kaste ja viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.