Go Back

Tomatine angerjasupp

Total Time40 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 angerjas ca 500 g
  • 1 sibul hakituna
  • 2 sellerivart hakituna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 väiksem punane paprika hakituna
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit või jahvatatud paprikat
  • 1 dl valget veini
  • 1 liiter Põltsamaa tomatimahla
  • Paar oksa tüümiani
  • 400 g noori kartuleid tükeldatuna
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Oliiviõli
  • Värsket peterselli tilli vm ürte

Instructions

  • Puhasta esmalt angerjas. Angerja nahal olev lima hõõru soolaga ära. Tükelda angerjas ca 2-3 cm paksusteks tükkideks.
  • Leeme valmistamist alusta sellest, et kuumuta poti põhjas oliiviõli keskmisel kuumusel ja hauta selles sibulat ca 8-10 minutit. Lisa potti seller, tšillipipar, küüslauk ja paprika ja hauta mõned minutid. Lisa jahvatatud paprika pulber, kuumuta läbi ja kalla siis potti valge vein. Lase keema tõusta ja kalla siis juurde tomatimahl. Maitsesta supp soola, pipra ja tibakese suhkruga. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust ja keeda vaiksel tulel umbes 15 minutit. Lisa siis supi sisse kartul ja keeda veel kümmekond minutit kuni kartul on pehme. Viimasena lisa angerjas ja keeda veel umbes viis kuni kümme minutit, kuni angerjas on läbi küpsenud ja värvi muutnud. Kontrolli veel maitseid. Serveerides lisa värskeid ürte, viimistle paari keeru musta pipraga ja nirista peale veidi oliiviõli.