Go Back

Porgandisalat tomati ja sibulaga

Total Time50 minutes
Servings: 2 liitrit

Ingredients

  • 1 kg tomateid
  • 700 g riivitud porgandit
  • 500 g sibulaid poolratastena või hakituna
  • 1 dl õli
  • 200 g tomatipastat
  • 1 loorberileht
  • 3 sl suhkrut vajadusel veidi rohkem
  • 1 sl soola
  • 1 sl äädikat 30%-list
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Instructions

  • Esmalt koori tomatid. Selleks tee tomati seljale ristlõige ja tõsta tomatid keevasse vette mõnekümneks sekundiks. Jahuta ja eemalda siis koor. Haki tomatid ja kalla potti. Lisa sinna ka riivitud porgand ja tükeldatud sibul. Keeda umbes poolt tundi ilma kaaneta, et tomatimahl aurustuks.
  • Lisa siis õli, tomatipasta, loorberileht, suhkur, sool, äädikas ja must pipar. Keeda veel 15 minutit, kuni salat pisut tummisemaks muutub. Kontrolli maitseid ja vajadusel timmi maitsed veel paika enda jaoks sobivaks.
  • Tõsta salat kuumana steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.